Вітаміни, Всі статті, Краса та здоров'я, Суглоби та зв"язки

ЩО ТАКЕ КОЛАГЕН?

Колаген
ЩО ТАКЕ КОЛАГЕН?
Найкращі колагенові добавки

Сьогодні на ринку можна зустріти найрізноманітніші продукти із вмістом колагену. Серед них медичні засоби, доглядова та декоративна косметика, а також продукти харчування, напої та інше. Існує поширена думка, що колаген необхідний для того, щоб шкіра була молодою та пружною. Насправді, він необхідний як поліпшення зовнішнього вигляду, а й повноцінної роботи внутрішніх органів, має і безліч інших переваг.

Що ж це за речовина і чому вона останнім часом стала настільки популярною серед людей?

Пропонуємо ознайомитися з основними властивостями колагену, різновидами та перевагами його регулярного вживання.Перш ніж придбати антивіковий крем або почати прийом харчової добавки, до складу якої входить дана речовина, варто розібратися в її особливостях та властивостях. Отже, колаген є ниткоподібним білком, що виступає у ролі найважливішої складової сполучної тканини. Крім того, він відповідає за забезпечення її еластичності. Близько третини всіх білків, що містяться в організмі людини, становить колаген, тому переоцінити його неможливо.

Всупереч поширеній думці, що колаген є структурним білоком шкіри, він також є ключовим компонентом різних систем організму, до яких, зокрема, належать волосся, нігті та зуби, суглоби, кістки та сухожилля.

Про властивості даної речовини говорить саме її найменування, що походить від грецького слова «kolla» (у перекладі «клей»). Саме такою є його основна функція, яка полягає в утворенні фібрил, тонких білкових волокон, які, у свою чергу, скріплюють між собою клітини та дозволяють тканинам витримувати суттєві навантаження. Крім цього, речовина здійснює цілу низку сприятливих впливів, на які слід звернути особливу увагу.

ЩО ТАКЕ КОЛАГЕН?
поліпшення рухливості суглобів та загального стану кісткової системи

Чому колаген необхідний людському організму

Щоб зрозуміти, для чого необхідний колаген нашому організму, варто сказати про дію, яку надає ця речовина. До переваг вживання спеціальних препаратів, основним компонентом яких є колаген, належать:

  • мінімізація виникнення больових відчуттів у суглобах – як під час активних фізичних навантажень, і у стані спокою;
  • поліпшення рухливості суглобів та загального стану кісткової системи;
  • прискорення відновлювального процесу після тренувань, що особливо потрібне спортсменам;
  • покращення стану шкіри, а також сприятливий вплив на зменшення та профілактику целюліту;
  • відновлення функцій кишечника, а також профілактика захворювань, пов’язаних із роботою травного тракту;
  • заповнення нестачі білка, що особливо підійде тим, хто дотримується дієти та хоче отримати додаткову підтримку у цей період;
  • посилення метаболізму, що позитивно впливає прискорення зниження зайвої ваги;
  • уповільнення процесів старіння, що проявляється як зовнішніми факторами, так і внутрішньо;
  • зменшення дрібних зморшок, розгладжування шкіри та повернення її еластичності;
  • загальне оздоровлення та оновлення шкірного покриву.

У той же час недостатня кількість колагену, що міститься в організмі людини, може стати причиною появи цілого ряду недуг. Так, його недолік може спровокувати розвиток різних захворювань серця та судин, опорно-рухового апарату, появу ламкості нігтів та випадання волосся, сприяти погіршенню стану шкірного покриву, стрімкому падінню зору, негативно вплинути на появу м’язової слабкості та швидкої стомлюваності тощо.

На зниження рівня колагену в організмі може впливати низка факторів. Зокрема, це може бути неправильне харчування та вміст у повсякденному раціоні великої кількості цукру та інших шкідливих продуктів, малорухливий спосіб життя, перебування у несприятливій екологічній обстановці та стресових ситуаціях, брак сну, а також шкідливі звички (такі як куріння, вживання алкоголю та наркотиків).

Заповнити недостатню кількість колагену можна як за допомогою певних продуктів харчування, так і за допомогою спеціальних комплексів, до складу яких входить ця речовина. При цьому варто уважно ставитись до вибору подібних препаратів, віддаючи перевагу високоякісній продукції від найкращих світових та вітчизняних виробників.

ЩО ТАКЕ КОЛАГЕН?
зменшення дрібних зморшок, розгладжування шкіри та повернення її еластичності

Основні різновиди колагену

У природі існує близько шістнадцяти різновидів колагену, кожен із яких має відмінні риси. Серед них фахівці виділяють чотири основні групи, з характеристиками яких варто ознайомитись ближче:

  • Тип І, що є найпоширенішим і найкраще вивченим. Близько 90% всього колагену, що міститься в людському організмі, належить саме до цієї групи. Даний різновид речовини, що являє собою міцні та еластичні волокна, безпосередньо впливає на правильне формування таких систем у тілі людини, як кістки, сухожилля, шкіра, кровоносні судини, зуби та сполучна тканина.
  • Тип ІІ. Цей тип відрізняється будовою, являючи собою більш пухкі волокна. Крім того, для нього характерні відмінності і в плані функцій, що виконуються. Так, даний тип речовини бере безпосередню участь у освіті хрящової тканини, і навіть благотворно впливає формування гнучких, міцних і здорових суглобів.
  • Тип ІІІ. Незважаючи на те, що цей різновид є третім за класифікацією, за своєю поширеністю вона займає впевнене друге місце. Складається цей тип речовини з ще більш гнучких, тонких та розтяжних фібрил, пучки яких сплетені в еластичні волокна. Основна частина цього виду колагену міститься в кишечнику та зосереджена у його стінках. Крім того, даний тип бере участь у збиранні колагену першого типу. Також він необхідний для того, щоб підтримувати структуру внутрішніх органів, м’язів і великих артерій, а недостатня його кількість в організмі може призвести до виникнення серйозних порушень, зокрема, розривом кровоносних судин.
  • Тип IV. Саме цей різновид колагену зустрічається в більшості доглядових і декоративних косметичних засобів, оскільки є основним компонентом базальних мембран, що знаходяться в глибоких шарах шкіри і з’єднують між собою епідерміс і дерму. Крім цього, колаген цього типу є невід’ємним учасником будівництва кришталика ока. Крім властивостей і функцій, що виконуються, цей вид має відмінності і за формою.Так, він є нефібрилярним колагеном – тонкою тривимірною сіткою гратчастої. Це суттєво відрізняє його від перших трьох типів. Крім того, самостійно формувати колагенові волокна цей білок не може.

Найкращі колагенові добавки, на які варто звернути увагу

Якщо з тим, що таке колаген і для чого він потрібен, ви розібралися, то в якому вигляді його застосовувати знають далеко не всі. Найчастіше на ринку можна знайти колаген, представлений у таблетованій формі, але є й такі препарати, які випускаються в рідкій або порошковій формі, а також швидкорозчинних капсулах. Ви можете вибрати на сайті  https://www.sporth.in.ua/    той варіант з представлених, який буде найбільш зручним для вас.

Крім форми випуску, увагу варто приділити виробнику, який неодмінно має бути надійним та перевіреним. Пропонуємо вам найкращі препарати із вмістом колагену від провідних українських та зарубіжних брендів, які відрізняються якісним складом та високою ефективністю застосування:


Для суглобів та зв’язок Biotech USA Collagen 300 г Лимон (7654321)

Collagen Biotech USA
Collagen від компанії Biotech USA – це гідролізований колаген високої якості. Дана добавка забезпечує гіалуроновою кислотою та колагеном одночасно. У ній також міститься вітамін С, який сприяє виробленню колагену організмом, що допомагає зберегти здоров’я вашої шкіри, хрящів, зв’язок, кровоносних судин, кісток і зубів. Додавання в цей продукт вітаміну Е відіграє важливу роль у захисті клітин проти окисного стресу.

Рекомендації щодо застосування

Приймати 1 порцію на день між прийомами їжі.

Склад однієї порції – 15 г: Вітамін C 75мг, Вітамін E 2,7 мг, Колаген13 р, Гіалуронова кислота 90мг. %, L-аскорбінова кислота, вершковий крем сукралоза), сіль, DL-альфа-токоферилацетат, харчовий барвник.

Collagen Xpress 475g, Scitec Nutrition

Колаген значно зріс у популярності не лише серед спортсменів. Крім наших суглобів та м’язів, тканини шкіри також містять велику кількість цього білка, колаген особливо популярний серед жінок у косметичних цілях.

Collagen Xpress 475g, Scitec Nutrition містить 15 грамів колагену та вітаміну С, які сприяють здоровому функціонуванню шкіри, вен, кісток та хрящів, сприяючи нормальному синтезу колагену.
Особливості Collagen Xpress 475g, Scitec Nutrition:
15 грамів колагену на дозу
не містить глютен
без цукру
не містить лактози
з вітаміном С та гіалуроновою кислотою
покращує якість шкіри
відновлює суглоби
Рекомендації щодо застосування:
Змішайте одну порцію (19 г = 2 мірної ложки) порошку з 450 мл води. Приймайте по одній порції щодня.

Харчова добавка Collagen + Vitamin C (Black Currant) від компанії OstroVit

Розроблена для підтримки кісткової тканини, зв’язок, суглобів та хрящів. Гідролізований колаген за підтримки аскорбінової кислоти сприяє відновленню пошкоджених ділянок, збільшенню еластичності, здійснює протизапальний ефект і профілактику можливих травм і захворювань.

Колаген є одним із основних білків у людському тілі, він забезпечує нормальне формування тканин, а також їх міцність. Додатковий прийом колагену сприяє регенерації хрящів, зміцнює зв’язки, знижує ризик можливих пошкоджень і зменшує больові відчуття при отриманих травм. Collagen + Vitamin C від OstroVit також сприяє еластичності, здорового стану і вигляду шкіри. Вітамін С у складі продукту стимулює додатковий синтез колагену, має позитивний вплив на імунітет та нервову систему, а також антиоксидантний ефект.

Ключові переваги застосування Collagen + Vitamin C від OstroVit:

  • зміцнює та підтримує стан хрящів і суглобів;
  • забезпечує пружність та тонус шкіри;
  • підтримує нормальне функціонування імунної та нервової систем;
  • сприяє самостійному утворенню колагенових молекул прискорює в організмі;
  • прискорює зростання і відновлення м’яка м’язового компоненту;
  • захищає від впливу вільних радикалів;
  • має хороші смакові властивості.

Склад: в одній порції продукту (10 г) гідролізованого яловичого колагену – 8766 мг, вітаміну С – 500 мг.

Рекомендації щодо вживання: розчинити одну порцію (дві мірних ложки або 10 г) в 200 мл води або соку приймати один раз на день.

З віком, особливо при частих та інтенсивних фізичних навантаженнях, міцність та еластичність сполучних тканин зменшується. Для відновлення та нормального функціонування суглобів, зв’язок та хрящів рекомендуємо Collagen + Vitamin C від OstroVit. 

Придбати представлені харчові добавки можна у будь-який час у спеціалізованому інтернет-магазині спортивного харчування https://www.sporth.in.ua/  . У каталозі ви знайдете й інші назви товарів, серед яких зможете вибрати саме те, що найкраще вам підійде. Якщо ж буде потрібна професійна допомога в підборі потрібного засобу, ви завжди зможете проконсультуватися з фахівцями магазину і зробити справді правильний вибір з урахуванням своїх вимог та переваг.

Особливості прийому препаратів із вмістом колагену

Вибравши відповідну харчову добавку з колагеном, дуже важливо вивчити особливості та правила її застосування. Саме від цього залежить результат, якого вам вдасться досягти в результаті вживання правильно підібраного препарату.

Загалом правила прийому колагену безпосередньо залежать від того, в якій формі ви підібрали для себе конкретний препарат. Перед тим, як розпочати прийом, необхідно уважно ознайомитися з інструкцією від виробника, яка доповнює заводську упаковку. Говорячи про загальні рекомендації, слід зазначити, що не можна перевищувати допустиму середню денну дозу, яка становить 5 г речовини. Якщо ж ви спортсмен, то дозування може бути збільшена до 10 г.

Найкращі колагенові добавки


Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *